Popularizacija ragbija u Leskovcu

Za predstavnike Omladinskog ragbi kluba "Morava Gepardi" Leskovca, kao i Evropske ragbi federacije, koji su boravili u gradu na Veternici, gradonačelnik Goran Cvetanović priredio je prijem u svečanoj sali grada.

Izvor: B92

Nedelja, 05.02.2023.

14:08

Popularizacija ragbija u Leskovcu
Foto: Shutterstock/Melinda Nagy

Pre prijema u sedištu grada održan je sastanak sa predstavnicima lokalnog rukovodstva, na kome je bilo reč i načinima popularizacije ovog sporta među leskovačkom omladinom i planovima leskovačkog ragbi kluba, koji ove godine obeležava 18 godina postojanja.

Reč je o uspešnom klubu koji je iznedrio dva reprezentativca, seniore Aleksandra Pavlovića i Tomicu Stojiljkovića. Uspeha ne bi bilo bez podrške grada, koji je u 2023. za funkcionisanje kluba Morava Gepardi, 450 hiljada dinara, čime je mladim ragbistima omogućeno besplatno bavljenje ovim sportom.

I direktor za Južnu i Istočnu Evropu ragbi federacije Jovan Vujošević, naglasio je važnost dobre saradnje leskovačkog ragbi kluba sa lokalnim rukovodstvom, dodajući da su velike šanse da u Leskovcu u oktobru bude odigrana utakmica evropskog ragbi šampionata, između srpske i delegacija Velike Britanije ili Francuske.

Din Krukšens, igrač ragbija iz Australije, pohvalio je zalaganje i entuzijazam leskovačkog ragbi kluba, dodajući da u gradu na Veternici boravi sa namerom da omladini prenese nova iskustva i doprinese unapređenju razvoja ovog sporta.

"Leskovac je grad u kome svaki sport podjednako vrednuje, što je osnova za odlične rezultate koje klubovi postižu poslednjih godina", istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: