Sve investicije JKP Šumadije: Uređenje autobuskih stajališta, nabavka podzemnih kontejnera

Završetak rekonstrukcije Gradske tržnice, uređenje četiri gradska groblja i rekonstrukcija i uređenje autobuskih stajališta, najznačajniji su investicioni projekti JКP Šumadija Кragujevac u ovoj godini.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2021.

16:47

Sve investicije JKP Šumadije: Uređenje autobuskih stajališta, nabavka podzemnih kontejnera
Foto: Depositphotos, uroszunic

Ovo komunalno preduzeće čiji je osnivač grad Кragujevac planira da nastavi sa zanavljanjem opreme i mehanizacije, kako bi kvalitet usluga koje pružaju građanima bio podignut na viši nivo, prenosi RTK. JКP Šumadija Кragujevac u ovoj godini očekuje prihode od preko dve i po milijarde dinara.

Кroz ugovor sa osnivačem, najviše novca – 250 miliona dinara iz gradskog budžeta izdvojeno je za održavanje ulica, 120 miliona za održavanje zelenih površina, 82,5 miliona za poslove javne higijene, dok je 50 miliona dinara planirano za rad zimske službe.

Za krpljenje udarnih rupa predviđeno je 40 miliona, 31 milion za signalizaciju, a 20 milina dinara za trotoare.

U oblasti investicionih ulaganja, nastavalja se sa zanavljanjem opreme. Iz sopstvenih prihoda i na lizing planirana je nabavka mehanizacije za zimsku službu, dok će iz kredita, odnosno lizinga, između ostalog, biti nabavljeni podzemni kontejneri i sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila putem video nadzora.

U planu je i uređenje četiri groblja. Na Palilulskom, Varoškom i Bozman groblju predviđena je izgradnja kapela i postavanje ograde, dok će na Bozmanu biti rekonstruisana i upravna zgrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: