Odbegli papagaj “naučio” španski

Pre nego što je nestao iz svog doma ovaj papagaj je oponašao engleski jezik sa britanskim akcentom. Međutim, kada se nakon četiri godine ponovo sreo sa svojim vlasnikom, govorio je španski.



Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

08:59

Default images

Foto: Keith Allison / Flickr.com

Do ponovnog susreta starog vlasnika i afričkog sivog papagaja došlo je uz pomoć južnokalifornijeske veterinarke Tereze Miko. Ona je pomislila da je Najdžel zapravo njena nestala ptica.



Međutim, očitavanjem Najdželovog mikročipa Miko je stigla do Darena Čika iz Velike Britanije.



- Kada sam se predstavila i pitala da li je on izgubio papagaja, prvo je rekao da nije, jer je pomislio da ja mislim da li je nedavno izgubio pticu, - rekla je Miko za Dejli briz.


Kada je proverila Čikovo ime, i rekla da je i ona imala afričkog sivog papagaja, “on me je pogledao kao da sam luda" i dodao da je njegova ptica nestala pre četiri godine.



Malo se zna o Najdželovom kretanju u tom periodu, ali je Čik naveo da je britanski akcenat njegovog ljubimca nestao, i da on sada ćereta na španskom.



To je peto spajanje vlasnika sa izgubljenim papagajima, do kojeg je došlo zahvaljujući Terezi, koja je devet meseci objavljivala oglas da je izgubila papagaja.

Njen Bendžamin je nestao u februaru.

 Jedna žena pronašla je Najdžela ispred svoje kuće i dovela ga do Miko, pošto je videla jedan od njenih oglasa.

Foto: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: