Pas prešao skoro 400 kilometara da bi se vratio kući

Jednom ovčaru iz Velsa trebalo je čitavih 12 dana da pređe put dugačak 386 kilometara da bi se vratio svojim vlasnicima, nakon što su mu pronašli novi dom na jednoj farmi.

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

13:32

Pas prešao skoro 400 kilometara da bi se vratio kući
Foto: Screenshot

Kažu da je pas čovekov najbolji prijatelj, a tako je s Peroom, crno-belim ovčarom čiji su vlasnici odlučili da ga daju drugoj farmi.

Farmer Alan Džejms ostao je šokiran kada je, 12 dana pošto je svog psa odneo na drugu farmu u Kambriju, shvatio da se Pero vratio kući.

Perou je očigledno nedostajao prvobitan dom, pa se zaputio u neverovatno putovanje s uspešnim krajnjim ishodom. Pedesetčetvorogodšnji farmer Džejms rekao je da i dalje ne shvata kako je Pero uspeo da se vrati kući.

„Mora da ima nekakav navigacioni sistem u glavi. Bilo je neverovatno kada smo ga videli na kućnom pragu“, istakao je Alan.

Farmer Džejms i njegova supruga Šen, 47, zapanjeni Peroovom lojalnošću, odlučili su da ga prime nazad za stalno.

„Bio je veoma uzbuđen da se vrati porodici i drugim psima“, rekao je Alan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: