Ove odlike zajedničke su većini vlasnika mačaka

Ljubitelji mačaka često se nazivaju 'ludim mačkarima' koji preteruju sa posvećivanjem pažnje svojim ljubimcima. Iako obično nije dobro generalizovati, ipak je moguće reći nekoliko stvari koje važe za većinu ljubitelja mačaka…

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

10:15

Default images
Foto: Thinkstock

Imaju otvoren um

Istraživanje objavljeno 2010. u časopisu “Anthrozoos” ukazuje na to da su ljubitelji mačaka skloniji istraživanju novih stvari i da su uglavnom znatiželjni. Ta karakteristika je takođe povezana s umetničkom kreativnošću.

Ne smatraju se boljim od mačaka

“Mačkoljupci” poštuju mačke i teško im pada pomisao na to da ove nezavisne i pametne životinje žive na ulici. Često s vremenom počnu da učestvuju u spasavanju mačaka i da se bave dobrotvornim radom u organizacijama za prava životinja. Spasene mačke su za njihove ljubitelje deo njihove porodice, pa se tako i odnose prema njima.

Povučeni su i osetljivi

Mačke po prirodi nisu sklone povezivanju s drugim stvorenjima, a slično je i s njihovim vlasnicima. Mnogi vlasnici mačaka su osobe zadovoljne svojim povučenim životnim stilom. Takve osobe mogu da budu savršeno opuštene u društvu, ali potrebna im je i njihova samoća.

Politički naginju levo

Nema sumnje da postoje mnogi konzervativci koji kod kuće imaju mačku, ali većina vlasnika su liberali. Situacija je obrnuta kada su u pitanju psi.

Zahvalni su kad im mačka posvećuje pažnju

Mačke mnogim vlasnicima pružaju oslonac kad im je teško u životu. Osobe koje kod kuće imaju mačku zahvalne su svojim ljubimicama kad odvoje vreme za njih i smirujuće predu dok ih vlasnik miluje i priča im o životnim problemima.

Nikad ne napuštaju kuću,a da se ne očiste od dlaka

Bili pedantni ili ne, vlasnici mačaka će pre izlaska još jednom proveriti imaju li mačjih dlaka na odeći. Štaviše, ponekad se dešava da vlasnici mačaka počnu da liče na svoje ljubimice, jer im je lakše da kupe odeću na kojoj se dlaka ne vidi, nego da se neprestano čiste. Izvor: Tportal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: