Ko će voditi institucije kulture?

Poslednjih decembarskih dana nekoliko značajnih muzeja i institucija kulture u Srbiji dobilo je nove čelne ljude ili vršioce dužnosti tih uloga.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

13:39

Default images

Vlada Srbije razrešila je Veru Pavlović Lončarski dužnosti direktorke Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, a za vršioca dužnosti imenovala je Mirjanu Andrić, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Za vršioca dužnosti direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka imenovana je Marina Lukić Cvetić, dok je Aleksandar Lazarević razrešen dužnosti direktora te ustanove.

Slavoljub Veselinović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Studentskog kulturnog centra Beograda, nakon što mu je istekao mandat direktora te ustanove.

Vlada je donela i Rešenje o razrešenju predsednika i članova Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti. Dužnosti u UO razrešeni su prof. Dušan Otašević (predsednik), prof. dr Slobodan Mijušković, Ivana Milenković, Dejan Sretenović i Borut Vild.

Novi članovi UO Muzeja savremene umetnosti su likovni umetnik iz Beograda mr Mihailo Petković (predsednik), vajar iz Beograda mr Nikola Kolja Milunović, novinar i urednik Radio Beograda Dragan Babić, pomoćnik direktora Istorijskog muzeja Srbije mr Lidija Bogdanović i dipl. istoričar umetnosti Dejan Sretenović (Muzej savremene umetnosti).

Imenovani su i predsednik i članovi Nadzornog odbora Muzeja savremene umetnosti: redovni profesor Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. Petar Arsić (predsednik), slikar iz Beograda mr Igor Stepančić i pravnik Dušan Basta (Muzej savremene umetnosti).

Ksenija Radulović je razrešena dužnosti direktora Muzeja pozorišne umetnosti, a za vršioca dužnosti imenovan je Momčilo Kovačević.

Na čelo Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš postavljena je Elena Vasić Petrović umesto razrešenog Mileta Veljkovića.

"Službeni glasnik" je objavio i Rešenje Vlade Srbije o razrešenju Radojice Kuzmanovića dužnosti direktora Ansambla narodnih igara i pesama "Kolo". Za vršioca dužnosti imenovan je Dragan Milinković Fimon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: