Predsednik ruske Dume posetio štand Srbije u Moskvi

Predsednik Državne dume Ruske Federacije Sergej Nariškin posetio je Nacionalni štand Srbije na 28. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, koji je danas otvoren, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

19:38

Default images

Nariškin je razgovarao sa poznatim srpskim piscima, učesnicima na najvećoj i najprestižnijoj književnoj smotri u Rusiji.

Delegacija iz Srbije predsednika Dume upoznala je sa delima naših autora prevedenim na ruski, ujedno izrazivši želju za frekventnijom razmenom knjiga između srpske i ruske književnosti.
Na ovogodišnjem Moskovskom sajmu knjiga Srbija ima status specijalnog gosta. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, organizacija nastupa Srbije i izbor autora dodeljeni su Srpskom PEN centru i Srpskom književnom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: