Srdiću nagrada “Biljana Jovanović“

Književna nagrada "Biljana Jovanović, koju dodeljuje Srpsko književno društvo, za 2011. godinu pripala je Srđanu Srdiću za zbirku priča "Espirando", objavljenu u izdanju Stubova kulture, saopštilo je SKD.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

12:48

Default images

Žiri u sastavu: Jelena Lengold (predsednik), Jasmina Vrbavac i Alen Bessecg, jednoglasno je odlučio da Srdić dobije nagradu i naveo da je "Espirando" knjiga u kojoj "nijedna reč nije suvišna ni slučajna, rađena pažljivo i promišljeno, sa izuzetnim osećajem za priču i njene mogućnosti".

Datum uručenja nagrade biće naknadno saopšten.

Nagradu "Biljana Jovanović" do sada su dobili Srđan Valjarević (za 2005. godinu), Danica Vukićević i Ibrahim Hadžić (za 2006), Nemanja Mitrović i Uglješa Šajtinac (2007), Jelena Lengold (2008), Milena Marković (2009) i Vladislava Vojnović (2010).

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na književnicu i mirovnu aktivistkinju Biljanu Jovanović (1953-1996).

Prikaz knjige Srđana Srdića “Espirando“ čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: