Vodimo vas na koncert Miška Plavog

U petak, 26. decembra Miško Plavi ponovo nastupa pred publikom Mikser Housea sa već dobro uigranim sastavom ali i prijateljima.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Mikser

Utorak, 23.12.2014.

14:50

Default images

Koncerti Miška Plavog tradicionalno oduševljavaju publiku koja rado iznova sluša njegove muzičke bravure. Zbog toga, 26. decembra, Miško Plavi ponovo nastupa u Mikser House-u. Uz njega će nastupiti Vasil Hadžimanov za klavijaturama i Srđan Dunkić na bubnjevima, a ovoga puta im se pridružuje i specijalna gošća, jedan od najlepših džez vokala domaće scene – Lena Kovačević.

“U toku su probe za koncert u Mikseru, sa Vasilom, Lenom i Džonijem. Paralelno se spremam i za par solo nastupa od kojih je prvi 20. u Foxtrotu u Novom Sadu”, kaže Miško Plavi. Dodaje da ima i novi menadžment za Evropu koji je lociran u Turskoj. “Radi se na ugovaranju koncerata za sezonu 2015. Za sada je potvrđen nastup na festivalu u Nemačkoj u gradu Kevelear, u maju sledeće godine. Za januar, februar i mart planiraju se nastupi u Istambulu i Talinu, Estonija.”

Karte za koncert možete nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 500 dinara u pretprodaji. Cena će na dan koncerta biti 700 dinara. Međutim, za najbrže među vama imamo 3x2 karte na poklon! Prijavite se na karte@b92.net, ostavite ime i prezime i broj kontakt telefona, a u subjektu poruke obavezno upišite MIŠKO PLAVI. Dobitnici će biti obavešteni putem mejla o načinu preuzimanja karata. Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Miško Plavi se nedavno vratio sa turneje po Japanu gde je nastupao sa najboljim mladim klasičnim muzičarima na nekoliko koncerata, između ostalih u Srpskoj ambasadi i Senagawa teatru u Tokiju. Pored nastupa u glavnom gradu Japana, Miško je nastupio i u Osaki, Fukuoki, Hirošimi i drugim gradovima. Ovo je bila njegova 13. turneja u Japanu.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH banda, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima, a angažovan je i kao stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrisona, Rodney Holmesa, David Binneya, Danny Sedownicka, itd. Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivši je član VH banda, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, Fuzzbox). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powellom na njegovoj evropskoj turneji.

Lena Kovačević je završila je klavirski odsek srednje muzičke skole "Stanković" u Beogradu, uporedo nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, medju kojima je i "Exit" 2001. godine. Diplomirala je džez pevanje na Muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu. U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim Holandskim Orkestrom. Imala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatrix. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo saradjujući sa svojim kolegama iz Srbije. Izdvajaju se nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim Danima i Kolarčevoj Zadužbini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: