Bob Velč izvršio samoubistvo

Bob Velč (Welch), bivši pevač i gitarista benda Flitvud Mek (Fleetwood Mac) pronađen je mrtav u svom domu u Nešvilu sa ranama koje sam sebi naneo pucnjima iz puške.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.06.2012.

09:55

Default images

Policija je saopštila da je Bob Velč, koji je takođe imao i uspešnu solo karijeru, u poslednje vreme imao ozbiljinih zdravstvenih problema.

Imao je 66 godina, a mrtvog ga je pronašla njegova žena.

Velč je svirao u bendu Flitvud Mek ranih 1970-ih godina (1971-1974) pre nego što je oformio sastav Paris, a objavio je između ostalilh i album "French Kiss" na kome su se nalazili hitovi "Sentimental Lady" i "Ebony Eyes". Sa grupom Flitvud Mek je snimio albume "Future Games" i "Bare Trees", a grupu je napustio uoči njenog najvećeg komercijalnog uspeha sa albumom "Rumours", kada su se bendu priključili Lindzi Bakingem (Lindsey Buckingham) i Stivi NIks (Stevie Nicks).

U saopštenju policije sa navodi da je Velč pronađen sa jednom ranom u grudima koja je prouzrokovana pucnjem iz puške, a pronađena je i oproštajna poruka u kojoj piše da se Velč na taj korak odlučio zbog ozbiljnih zdravstvenih problema i da nema bilo kakvih tragova koji bi mogli policiji da ukažu na ubistvo ili da su u njegovu smrt upletene druge osobe, već da se radi o klasičnom samoubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: