Rambo predstavlja CG na Eurosongu

Rambo Amadeus predstavljaće Crnu Goru na narednom Eurosongu krajem maja u Azerbejdžanu i to pjesmom koju će snimiti u Ljubljani u studiju popuarnog slovenačkog muzičara Roberta Pešuta poznatijeg kao Magnifico, saznaje Pobjeda.

Kultura

Izvor: S.Kusovac/pobjeda.me

Ponedeljak, 12.12.2011.

12:14

Default images

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Rade Vojvodić, čija je ideja bila da našu zemlju na Pjesmi Evrope predstavlja upravo Rambo Amadeus, potvrdio je Pobjedi da je u nedjelju uspješno okončao pregovore sa našim popularnim pjevačem.

- Da, dogovorili smo se – rekao je Vojvodić u nedjelju uveče Pobjedi potvrdivši da je dogovorena i saradnja sa ljubljanskim muzičarem.

Vojvodić je rekao Pobjedi da ima više razloga iz kojih se odlučio na Ramba Amadeusa.

- On nije tipičan predstavnik ovih prostora. Nije ni tipičan muzičar. Ima jednu važnu crtu koja ga odvaja od ostalih muzičara. Takođe je popularan na cijelom prostoru nekadašnje Jugoslavije, a još je i ambasador UNICEF-a. Sve to je sjajna preporuka i velika mogućnost za promociju Crne Gore kao države – rekao je Rade Vojvodić Pobjedi.



Crna Gora je tri puta učestvovala na „Pjesmi Evrovizije”. Prvi put 2007. a 2009. je Andrea Demirović pjesmom „Just get out of my life” osvojila 11. mjesto u prvom polufinalu. To je najbolji plasman Crne Gore.

Ovododišnje takmičenje održava se u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana krajem maja. 22. i 24. maja su polufunala, a finalno veče je 26. maja.

Na mapi Eurosonga Crna Gora je označena u najvećoj grupi zemalja – onima koje će učestvovati, a još nijesu odredile pjesmu kojom će se predstaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: