"Živeo život" obišlo 40.000 posetilaca

Izložbu "Živeo život", međunarodnu izložbu lepog života od 1950. do 1990, koja je u Beogradu otvorena 4. juna, do sada je posetilo više od četrdeset hiljada ljudi.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

09:40

Default images

Postavka posvećena životu 'običnog čoveka' u jednom vremenskom razdoblju, privukla je pažnju posetilaca svih generacija, uključujući i veliki broj turista, koji su svakodnevno obilazili izložbu u Robnoj kući Beograd (Knez Mihailova 5).

"Smatramo da je izložba ‘Živeo život’ uspela u ostvarivanju svog cilja i da je za dva meseca doprinela kulturom životu Beograda na jedan lep način. Poruke u knjizi utisaka i spomenarima nam pokazuju da smo doprli do ljudi, vratili ih u neka lepa vremena, kao i to da su oni i njihova sećanja zaista postali značajan deo ove izložbe”, navodi Živko Maletković, jedan od organizatora izložbe.

“Naravno ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške koju smo dobili sa raznih strana, i ovu priliku koristim da se još jednom zahvalim svim prijateljima ovog projekta", dodao je on.

Izložba "Živeo život" uskoro će gostovati u gradovima u regionu, dok će drugi deo izložbe u Beogradu biti otvoren početkom 2014. godine.

PROČITAJTE: Živeo život - vodič kroz SFRJ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: