Film "Enklava" osvojio tri nagrade u Nemačkoj

Film "Enklava" reditelja i scenariste Gorana Radovanovića nastavlja da niže uspehe na međunarodnoj sceni, a najnoviji je postigao na 20. Festivalu dečjeg i omladinskog filma u Kemnicu (Nemačka) gde je osvojio tri najznačajnije nagrade.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

13:10

Default images
Foto: YouTube Screenshot

"Enklava" je apsolutni pobednik ovog festivala, održanog od 5. do 12. oktobra. Osvojila je Gran pri Keminca, što joj direktno osigurava bioskopsku distribuciju u Nemačkoj.

Takođe je dobila Nagradu žirija Međunarodnog udruženja filmskih kritičara Fipresci, kao i priznanje Najbolji evropski film po oceni žirija: Jury of the European Children's Film Association (ECFA) - ECFA Award.

U snažnoj i emotivnoj drami o životu srpske zajednice u jednoj enklavi na Kosovu i Metohiji glavne uloge igraju dečaci Filip Šubarić i Denis Murić, kao i poznati glumci Nebojša Glogovac i Anica Dobra.

Film je započeo uspešan festivalski put u Srbiji i inostranstvu ove godine na Festu, a prošlog meseca je izabran za našeg nacionalnog kandidata za Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: