Film o Guči turskog reditelja na "Interakciji"

Na devetom Međunarodnom studentskom filmskog kampu "Interakcija 2014", večeras će u bioskopu Kulturnog centra Požega biti prikazan film turskog reditelja Sali Salija o Guči "Rock The Trumpet", "koji ne želi da bude dokumentaran…”", najavio je organizator kampa Nezavisni filmski centar "Filmart" u Požegi.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

16:16

Default images

U programu Interscreen, u okviru kampa "Interakcija" i masterklasa "Interdoc" biće prikazan film koji je Saliji, profesor na Katedri za filmsku režiju na Fakultetu lepih umetnosti pri Univerzitetu Dokuz Ejlul u Izmiru, jednom od najstarijih i najprestižnijih fakulteta umetnosti u Turskoj, snimio prošle godine u Guči.

Filmart je u najavi istakao da je polazna tačka filma "Rock The Trumpet..." Sabor trubača u Guči, ali da film preispituje teme muzike, trube, Guče, ali i Jugoslavije, raspada države, uz kako kaže autor, nadu da će sami gledaoci na kraju filma biti podstaknuti da o svemu tome još jednom "dobro" razmisle.

Na ovogodišnjem filmskom kampu učestvuje petnaest studenata filmskih akademija iz Meksika, Slovačke, Rusije, Bugarske, Indije, Velike Britanije, Venecuele, Rumunije, Portugalije, Izraela i Srbije koji u Čačku i Požegi snimaju tri dokumentarna filma.

Studenti filmskih akademija podeljeni u tri ekipe do 19. avgusta snimali su materijal za dokumentarne filmove na temu „Portret bez okvira" a do 27.avgusta u Požegi montiraju svoje filmove.

Premijera filmova biće održana u Požegi 27. avgusta, a dan kasnije u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Uporedo sa montažom filmova u Požegi se održava i međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2014" sa 23 polaznika kojima predavanja iz dokumentarnog filma drže afirmisani reditelji Želimir Žilnik i Dragan Elčić.

U okviru programa "Interscreen" prikazuju se studentski, ali i filmovi afirmisanih autora kao što su "Rani radovi" Žilnika, dobitnika prestižne nagrade Zlatni medved u Berlinu, premijera dugometražnog dokumentarca "Milica", Elčića i film "Rock the Trumpet" Salija.

ROCK THE TRUMPET - Official Trailer (2014) from Sali Sallini on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: