Ko je tajanstveni Srbin u novoj sezoni “24”?

Branko Tomović, glumac srpskog porekla rođen u Nemačkoj, igra misterioznog pomoćnika agenta Džeka Bauera, u aktuelnoj, novoj sezoni popularne serije “24”.

Kultura

Izvor: Izvor: B92

Nedelja, 01.06.2014.

21:48

Default images

“Bio sam veliki obožavalac serije - tu su odlična priča, inventivne ideje, briljantna i dirljiva gluma i zabavna akcija”, kaže Branko Tomović. “To je jedna od serija koja je u potpunosti promenila televiziju. Drago mi je da vidim kako je i danas to relevantna serija. Nova sezona je veoma savremena i likovi u njoj su evoluirali. Kloe (Meri Lin Rajskub) je sada andergraund hakerka, Heler (Vilijam Divejn) je sada predsednik a Džek Bauer (Kifer Saderland) je opasniji i besniji nego ikada.”

Prva epizoda nove sezone, nazvane “24: Live Another Day”, emitovana je 5. maja, a do sredine jula biće emitovano ukupno 12 epizoda. Prisećajući se svoje audicije za uloku Belčeka (Belcheck), stručnjaka za automobile, eksplozije i vatreno oružje, kojeg misteriozna prošlost povezuje sa Bauerom, Tomović kaže: “Imao sam audiciju u januaru. Danas je sasvim uobičajeno da, kada su ovako veliki projekti u pitanju, ne dobijete unapred ceo scenario, već samo vaše scene. Na njima uglavnom piše vaše ime, a imena junaka su takođe često izmenjena, pa u to vreme nisam ni znao da ću imate scene sa Bauerom. Uradio sam šest, sedam pokušaja, bile su to različite varijacije scena koje je trebalo da igram.”
Tomović otkriva da je u početku trebalo da bude angžovan samo u jednoj epizodi nove sezone.

“Trebalo je da letim u Los Anđeles na pet nedelja zbog snimanja pilot epizode, i taman sam platio let, hotel, auto. Tri dana pre leta dobio sam ponudu za ‘24’ i otkazao sam put u Los Anđeles, s obzirom na to da se nova sezona u potpunosti snima u Londonu. Bio sam veoma uzbuđen što sam deo ove serije, ali to je bio prvi put da sam prihvatio ulogu a da nisam znao kakvog junaka treba da igram.”

Prevagnulo je to što je, kako kaže, bio veliki fan serije, i što je zaista želeo da igra u njoj. Iskustvo sa snimanja opisuje kao veliku, divlju avanturu.

“Prvog dana snimanja zatekao sam sebe kako držim bacač granata u rukama i raznosim stvari oko sebe. Imali smo na raspolaganju stručnjake za svaku oblast, i oni koji su bili zaduženi za oružje izumeli su neke prilično nove stvari. Takođe sam upoznao i odličan tim kaskadera. I sam sam snimio nekoliko akcionih projekata u skorije vreme i zaista sam uživao u brzim, kaskaderskim vožnjama. Tim šminkera i ja smo odlučili da zadržimo ožiljak koji imam od rođenja, jer se uklapa u Belčekom lik, kao i da istaknemo ožiljke koje već imam na obrvi i potiljku, i da ih malo pooštrimo.” Tetovaža sa reckama za svako ubistvo je lažna, naravno, dodaje Tomović, opisujući svoju ulogu kao misterioznu, smrtnu tihu osobu, koja otvara usta samo onda kada ima nešto važno da kaže. I koja je veoma odana Džeku Baueru.

“Belček je kao švajcarski vojni nož”, objašnjava Tomović. “On je odličan sa oružjem, eksplozijama, automobilima, eksplozijama, govori više jezika… verovatno mnogo više nego što smo do sada videli. Belček je veoma koristan.”

Glumac se priseća još jedne anegdote sa snimanja: “Rekli su mi da su neki ljudi probali da dobiju Belčeka preko broja koji se vidi na negovom kombiju u prvoj epizodi, ali taj broj nažalost nije u finkciji.”

On navodi da scenario za svaku epizodu dobijaju tek kada počne snimanje, pa tako ne zna u kojem će se pravcu tačno razvijati njegov lik.

“Svaki put sam uplašen kada čitam novi scenario jer ne želim da moj lik umre. U ovakvim serijama svaki lik može da umre bilo kada. Ali uzbudljivo je raditi ovako, sve je kao u stvarnom životu. Nikada ne znate šta vas čeka iza ugla. Celo iskustvo snimanja serije ‘24’ za mene je bilo izvanredno na svaki mogući način i bio bih presrećan kada bi mi ponudili da i u buduće snimamo zajedno.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: