Hostel 40 - film o muzici, Beogradu...

Dokumentarni film "Hostel 40" je priča o muzičarima koji ne govore istim jezikom, iz različitih su kultura i drugačijih veroispovesti. Spaja ih isti osećaj za muziku. Ipak, za završetak filma neophodno je još dve nedelje snimanja u inostranstvu, kao i 8.000 funti.

Kultura

Izvor: Jovana Uhrin

Sreda, 23.04.2014.

18:25

Default images

U projektu ”Tutti Srbija”, muzičari su se okupili u "Hostelu 40", odakle su krenuli na turneju po Srbiji. Muzičari svih uzrasta nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, njihova muzika stiže do svih.

"Odlučili smo da snimimo dugometražni dokumentarni film, o muzičarima koji su došli u Beograd, tri dana svirali bez nota, uklopili balkansku i njihovu etno muziku i napravili fantastičan koncert. Energija koju smo osetili na koncertu je neverovatna i ovim filmom mi želimo da prenesemo na publiku ono što smo mi osetili", kaže Aleksandar Uhrin, reditelj.

Ekipa filma iz Beograda i Londona upustila se u avanturu prikupljanja sredstava za završetak svog filma preko Kickstartera. Na sajtovima poput ovog, projekte finansijski podržavaju obični ljudi, donacijama u rasponu od jednog do nekoliko hiljada dolara. Ali za razliku od klasičnih donacija, onima koji uplate novac kreatori projekta daju originalne poklone, koji su u vezi sa njihovim projektom.

"Za završetak filma neophodno je još dve nedelje snimanja u inostranstvu i osam hiljada funti. Završili smo većinu filma, ali mi treba da putujemo dve nedelje u više različitih država u zemlje bivše Jugoslavije. Naš film, osim sto je o Beogradu, što je apsolutno fantastičan, za mene kao nekoga ko nije iz Srbije, već iz Britanije, sve što ja apsolutno volim u Beogradu smo uspeli da prikažemo ovde", objašnjava Andrea Doder, producentkinja filma.

Ovaj afirmativni film o Beogradu i Srbiji gledaćemo uskoro, ali samo ako do 25. aprila bude sakupljen sav novac preko Kickstartera. Ako to ne uspeju, do sada prikupljeni novac biće vraćen onima koji su ga donirali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: