Vodimo vas na “putovanje” u Jamajku

Povodom obeležavanja pola veka nezavisnosti Jamajke, konzulat te zemlje i Dom omladine Beograda organizuju 28. i 29. septembra zanimljiv program pod nazivom “One Love Jamaica”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

13:41

Default images

Egzotična kultura Jamajke biće dočarana filmom o njihovoj najvećoj muzičkoj legendi Bobu Marliju. Projekcija ostvarenja “Bob Marli – Legenda” (Bob Marley: The Making of a Legend) održaće se 28. septembra u Velikoj Sali DOB-a, sa početkom u 20h.

Film na slikovit način prikazuje nastajanje jedne muzičke legende kroz intimne scene snimljene davne 1970. godine. O njegovom značaju i verodostojnosti govori podatak da je izabran za zvanični film komemoracije Marlijeve smrti širom sveta.

Ovim povodom Beograd će posetiti autorka filma, multitalentovana Jamajčanka Ester Anderson. Cena ulaznice je 100 dinara.

Dan kasnije, 29. septembra, u Sali Amerikana koncerte će održati Ras Abraham i Del Arno Bend.

Abraham je rege izvođač koji od '70tih godina nastupa sa legendarnim bendom„Slickers“. Tvorac je čuvene rege himne „Johhny too bad“ .

Del Arno Band su osnovali braća Vladan i Jovan Matić jula 1986. u Beogradu kao prvu autorsku rege postavu u SFRJ. Prvi su počeli da se bave kulturom i muzikom koja potiče sa Jamajke i nalaze se među pokretačima rege scene u Srbiji. Grupa je prošle godine proslavila 25 godina rada.

Cena ulaznice za filmsku projekciju je 100 dinara a karta za oba koncerta košta 500 din.

B92 i Dom omladine vode vas u petak i subotu na dane Jamajke. Poklanjamo vam 4x2 karte za projekciju filma “Bob Marli – Legenda“ i 2x2 karte za koncerte Rasa Abrahma i Del Arno Benda Prijavite se na art@b92.net ostavite ime, prezime, broj kontakt telefona i naziv događaja (filma ili koncerta) za koji želite karte, a u subjektu poruke obavezno upišite “One Love Jamaica “.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: