"Balkanima" od 2. oktobra u DKSG

Devetti Evropski festival animiranog filma "Balkanima" jedini beogradski festival posvećen isključivo animiranom filmu, biće održan od 2. do 6. oktobra 2012. godine u Domu kulture Studentski grad.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

15:21

Default images

Devetu godinu zaredom u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu okupiće se evropski animatori - priznati autori, studenti animacije, profesori, a publika će imati prilike da vidi najbolje animirane filmove iz čitave Evrope.

Ove godine zemlja gost festivala je Češka Republika, glavna festivalska izložba biće posvećena radovima češkog autora Jiržija Trnke (100 godina od rođenja), a organizatori su ove godine osmislili i dva programa filmova s radovima čeških autora (Trnka, Švankmajera...).

U pratećem programu festivala biće prikazani filmovi norveškog lutka animatora Iva Kaprina (Ivo Caprino).

"Balkanima" će i ove godine imati četiri glavna takmičarska i četiri programa studentskih filmova i filmskih škola, kao i dve panorame evropskog filma. Biće priređena multimedijalna instalacija u prostoru "Ja umetnik" autorke Marije Ilić, a Festivalu će prisustvovati tridesetak gostiju iz raznih evropskih zemalja

Međunarodni žiri glavnog takmičarskog programa ove godine sačinjavaju Jirži Kubiček (Češka) Joško Marušić (Hrvatska), Čedomir Vasić (Srbija), dok su u Međunarodnom žiriju studentskih filmova i filmskih škola Rune Eriksson (Norveška), Ivan Ramadan (BiH), Miroslav Simonović, (Srbija).

Selekciona komisija radi su sastavu, Mihajlo Jevtić, Iva Ćirić, Mićun Ristić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: