Kristijan Bejl: Hoću da budem Tesla

Holivudski glumci Kristijan Bejl i Nikolas Kejdž navodno su u pregovorima za glavne uloge u filmu "Tesla, Ruler of the World" (Tesla, vladar sveta), prenose britanski mediji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

15:47

Default images

Zvezda serijala o Betmenu navodno je zainteresovan za ulogu naučnika Nikole Tesle, dok bi Kejdž trebalo da glumi njegovog kolegu i rivala Tomasa Edisona.

Režija bi trebalo da bude poverena Majku Njuelu, reditelju spektakla "Princ Persije: Pesak vremena", producent filma bi bio Vladimir Rajačić, a u sotalim ulogama se pominju i Rade Šerbedžija, Lolita Davidović, Martin Šin, Megan Foks, Džesika Alba...

Datum početka snimanja filma o čuvenom rivalstvu dvojice naučnika još uvek nije saopšten.

Čuveni genijalni naučnik poreklom iz sela Smiljana u Lici rođen je 10. jula 1856. godine a datum njegovog rođenja se od prošle godine i zvanično obeležava kao Dan nauke u Srbiji.

Nikola Tesla je svojim genijalnim pronalascima i naučnim otkrićima oduvek izazivao pažnju javnosti i bio nepresušna inspiracija za filmove, knjige, video igre i druge vidove popularne kulture. Neke od uspešnijih dela inspirisanih Teslinim životom i izumima pogledajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: