Rundek o Dilanu: Dobio je nagradu zbog američkih izbora

Povodom jučerašnje objave Švedske akademije u Stokholmu, koja je dodelila Nobelovu nagradu za književnost američkom rok kantautoru Bobu Dilanu, anketirani su muzičari koji na različite načine unose poetske elemente u svoja dela.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

15:23

Rundek o Dilanu: Dobio je nagradu zbog američkih izbora
Foto: Wikimedia Commons

Između ostalih, za komentar dodele Nobelove nagrade Dilanu oglasio se i Darko Rundek, lider kultne novotalasne grupe 'Haustor' i višestruko talentovani umetnik.

Ovako glasi njegov odgovor:

"Bob Dilan je veliki tekstopisac koji je sublimirao slobodarski duh druge polovine šezdesetih i ranih sedamdesetih ali nije već dugo objavljivao ništa toliko dobro i značajno. Njegova pisana poezija me nije dublje dotakla zato ne vidim razlog da sad dobije Nobelovu nagradu za književnost osim kako to često sa Nobelovom nagradom biva da se izvrši uticaj na američko javno mnenje uoči predstojećih izbora što je u situaciji kakva jeste sasvim legitiman razlog."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: