"Orchestra" ostao bez podrške Ministarstva

Osnivač časopisa za umetničku igru "Orchestra" Ivana Milovanović ocenila je danas da je odluka Komisije Ministarstva kulture i informisanja o uskraćivanju bilo kakve podrške ovom časopisu ozbiljan i opasan presedan u srpskoj kulturnoj periodici.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2013.

21:03

Default images

"Odluka je i zastrašujuća, ponižavajuća i vrlo destruktivna za mene lično, ali i za sve umetnike baletske umetnosti i svih ostalih vidova umetničke igre u Srbiji koji, osim 'Orchestre', nemaju štampani medij", kazala je Milovanovićeva u saopštenju za medije.

Ona je istakla da je to ignorisanje umetničke igre, kojoj, kako je dodala, nedostaju knjige o igri, udžbenici, plesne medijateke, adekvatno školovanje, pravovremen odlazak u penziju i još mnogo toga.

"Sada umetnici umetničke igre mogu lako izgubiti i jedinu mogućnost da njihov rad na stranicama "Orchestre" bude trajno sačuvan od zaborava u svakom smislu", naglasila je glavni i odgovorni urednik "Orchestre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: