BDW 2012 - Dizajnpark izložbe

U okviru 7. Beogradske nedelje dizajna na četriri različite lokacije u Beogradu biće otvorene četiri premijerne izložbe: WORLD OF CONTRACT, DESIGÑ, IN A NUTSHELL i USM HALLER.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

16:18

Default images

Četvrtak / Thursday 7 June / 20:00
WORLD OF CONTRACT
Italian Design Center, Beton Hala , Karađorđeva 2-4

World of contract je izložba posvećena dizajnu nameštaja koji se koristi za javni prostor, hotele, restorane i poslovne zgrade. Italijanski dizajn centar predstavlja vodeće italijanske kompanije u ovoj oblasti: B&B Italia and arper, sa komadima koje su dizajnirali Antonio Citterio, Jean Marie Massaud, Lievore Altherr Molina, Patricia Urquiola i Naoto Fukasawa, koji su predstavljeni prvi put ovog aprila na Milanskom sajmu.
Četvrtak / Thursday 7 June / 20:00
DESIGÑ sa španskim akcentom
Institut Servantes
, Čika Ljubina 19

Postavka DESIGÑ osmišljena je sa ciljem da istakne značaj španskog dizajna. Trenutno se svet španskog dizajna nalazi u punom sjaju i mnogo je kreacija i kreatora iz Španije priznatih širom sveta: marke kao što je Camper i Munich ili dizajneri Manolo Blanik i Patrisija Urkiola neka su od najpoznatijih imena na međunarodnom nivou. Izložba prikazuje 100 plakata iz grafičkog i industrijskog dizajna, dizajna nameštaja, enterijera...

Prvog dana festivala organizujemo obilazak izložbe, druženje sa predavačima na Nedelji dizajna , među kojima je i Ektor Serano, španski dizajner koji već dugo godina radi u Londonu.

Izložba je otvorena do petka, 8. juna.
Petak / Friday 8 June / 20:00
IN A NUTSHELL
Železnički muzej, Nemanjina 6

Projekat “In a Nutshell” zajednički su pokrenuli HDD - Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture RH 2009. godine, s ciljem predstavljanja hrvatskog savremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uslovima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Evropi i svetu.



Petak / Friday 8 June / 20:00
USM HALLER
Offix, Gospodar Jevremova 41

Modularni nameštaj kreiran sa osnovom u arhitekturi - Pre više od 40 godina inženjer Pol Šarer i arhitekta Fric Haler su zajedno razvili sistem nameštaja baziran na modularnoj arhitektonskoj strukturi, kombinujući elegnaciju i tehničku perfekciju. Danas se USM HALLER smatra apsolutnim klasikom svetskog dizajna, i u stalnoj je postavci Muzeja moderne umetnosti u Njujorku. Svojim prečišćenim linijama, svaki pojedinačan komad nameštaja USM HALLER predstavlja harmoničnu perfekciju u okviru celog sistema, i lako je prilagodljiv svim okruženjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: