Izložba o tvorcu Mapetovaca

Tokom vikenda će u Njujorku biti otvorena izložba posvećena Džimu Hensonu, kreatoru junaka "Mapet šoua" i "Ulice Sezam".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2011.

14:09

Default images

Posetioci ižložbe pod nazivom "Fantastični svet Džima Hensona" imaće priliku da vide lutke i crteže junaka popularnih družina kao što su žabac Kermit, Mis Pigi i Zverko.

"Džim je bio prvi koji je shvatio da svoje mezimce može putem televizije da učini uverljivijim, a njihove dogodovštine zanimljivijim", rekla je kustos izložbe Keren Folk, koja veruje da će najveću pažnju izazvati Mis Pigi u venčanici iz filma "Mapetovci osvajaju Menhetn".

Pored Mapeta i čupavih čudovišta Ulice Sezam, koji se smatraju najvećim Hensonovim uspehom, biće predstavljeni i drugi projekti na kojima je majstor lutkarskih serija radio tokom života sve do 1990. godine kada je iznanada umro u 53. godini.

Inače, studio ''Disney'' priprema biografski film o Hensonu pod naslovom "The Muppet Man" koji će u bioskope stići 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: