Kultura

Nedelja, 03.10.2010.

10:54

"Zlatno oko" filmu Srđana Koljevića

Film srpskog režisera Srđana Koljevića "Žena sa slomljenim nosem" dobio je nagradu Zlatno oko - najznačajnije priznanje filmskog festivala u Cirihu, objavio je holivudski dnevnik "Variety".

Izvor: Beta

Default images

Koljevićeva komedija u kojoj igraju Branka Katić, Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Nada Šargin, Jasna Žalica, Vuk Kostić i Nenad Nenadović, prati nekoliko junaka koji nastoje da svoje živote dovedu u red.

Nagradu "Zlatno oko" Koljeviću je uručio glumac Frenk Langella, predsednik žirija festivala.
Od dokumentarnih filmova nagrađeno je dansko ostvarenje "Armadillo" Janusa Metza u kojem je reč o danskim vojnicima u šestomesečnoj misiji u Avganistanu.

Među filmovima nagrađenim na festivalu u Cirihu su "Last Train Home" Lixina Fana, "Das Lied in mir" Floriana Cossena, "Stationspiraten" Mikea Schaerera i "Pal Adrienn" Agnes Kocsis.

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su Oliver Stone, Bob Geldof i Miloš Forman koji je nagrađen za celokupnu karijeru.

Filmski festival u Cirihu zatvara se u nedelju uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

17 h

Podeli: