Kultura

Ponedeljak, 18.02.2008.

13:23

Velikiću nagrada "Meša Selimović"

Dragan Velikić dobitnik je književne nagrade "Meša Selimović" za 2007. godinu za roman "Ruski prozor", saopšteno je u ponedeljak na konferenciji za novinare u Vukovoj zadužbini.

Izvor: Beta

Default images

Žiri sastavljen od 46 književnih kritičara iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Niša, Užica, Kragujevca, Smedereva, Subotice, Novog Pazara, Podgorice, Nikšića, Kosovske Mitrovice i Banjaluke glasao je za 84 naslova.

Nagradu "Meša Selimović" ustanovili su 1988. godine, "Večernje novosti" i Udruženje izdavača na inicijativu Ognjena Lakićevića, a ove godine je dodeljuje samo kompanija "Novosti" zbog nesuglasica u Udruženju.

Nagradu koju čini skulptura sa likom Meše Selimovića, Povelja i novčani iznos, biće uručena Velikiću 3. marta na svečanosti u Skupštini grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: