Održana premijera filma "Spomenik Majklu Džeksonu"

Igrani film "Spomenik Majklu Džeksonu" reditelja i scenariste Darka Lungulova prikazan je premijerno u Beogradu i to na dve projekcije - prvo u "Sava centru", a zatim u bioskopu "Sinepleks" na Ušću.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.10.2014.

22:17

Default images

Autor, glumci i saradnici poklonili su se u obe sale, a publika ih je pozdravila dugim aplauzima, pridruživši se tako mnogobrojnim gledaocima i kritičarima koji hvale ovaj film još od njegove svetske premijere proteklog leta na festivalu u Karlovim Varima.

U ljubavnoj priči i crnoj komediji, koja se dešava u jednoj srpskoj varošici 2009. godine, glavne uloge igraju Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Toni Mihajlovski i Branislav Trifunović.

U ansamblu su i Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić, Ana Divac, Petar Mirčevski, Danijel Nikolić i drugi.

Važnu ulogu igra muzika kompozitora Dejana Pejovića.

Producenti su Snežana Penev i Lungulov, uz kompanije iz Srbije, Nemačke, Makedonije i Hrvatske.

Direktor fotografije je Matijas Šening, scenograf Kiril Spaseski, montažer Dejan Urošević, kostimograf Zora Mojsilović.

Posle premijere u Karlovim Varima "Spomenik Majklu Džeksonu" učestvovao je i dobijao nagrade na festivalima u Puli, Herceg Novom, Sarajevu, Zadru, Nišu, kao i u Helsinkiju, Londonu, Hamburgu, Beču, Antaliji.

Od 30. oktobra će biti na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji, u distribuciji Con filma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: