Berlinale najavio adute za februar

Filmski festival u Berlinu predstavio je danas nekoliko filmova koji će biti prikazani na festivalu u februaru, uključujući i nove filmove Toma Henksa, kineskog reditelja Zang Jimoa i filipinske zvezde Brilijantea Mendoze.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

15:19

Default images

Tokom 62. Berlinala, koji će trajati od 9. do 19. februara, van konkurencije će biti prikazan dugo očekivani film Stivena Daldrija "Extremely Loud and Incredibly Close" (Izuzetno glasno i neverovatno blizu) o mladiću koji u ruševinama Njujorka posle 9. septembra 2001. godine traga za bravom koja odgovara ključu koji mu je ostavio otac.

Zang, poznat po filmu "Heroj", u Berlinu će predstaviti svoj novi film "The Flowers of War" (Cveće rata) sa oskarovcem Kristijanom Bejlom koji glumi oportunistu umešanog u japansku okupaciju Nankinga tokom Drugog svetskog rata. Film, koji je već nominovan za Zlatni globus u SAD, takođe će biti prikazan van konkurencije.



Mendoza, miljenik festivala, angažovao je francusku zvezdu Izabel Iper da mu glumi humanitarnu radnicu koju kidnapuju islamski ekstremisti u filmu "Captive" (Zarobljena).

Organizatori Berlinalea saopštili su i da će u zvaničnoj konkurenciji biti prikazana i indonežansko-nemačko-kineska produkcija "Postcards from the Zoo" (Razglednice iz zoološkog vrta) reditelja koji se predstavlja kao Edvin.

Britanski reditelj Majk Li predsedavaće žirijem koji će 18. februara dodeliti nagrade festivala - Zlatnog i Srebrnog medveda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: