Četvrtak, 25.10.2007.

07:00

Purple Rain najbolji saundtrek

Album Prinsa (Prince) pod nazivom „Purple Rain“ proglašen je za najbolji filmski saundtrek svih vremena.

Izvor: B92

Default images

Album „Purple Rain“ našao se na prvom mestu liste 50 najboljih saundtrek albuma koju su kompilirali urednici magazina „Vanity Fair“ za jedinstvenu publikaciju nazvanu „Movies Rock“.

Album „Purple Rain“, objavljen 1984. godine, sadrži ukupno devet pesama među kojima se nalaze hitovi „Purple Rain“, „When Doves Cry“ i „Let’s Go Crazy”.

Urednici su album opisali kao „mešavinu fanka, bluza, metala i psihodelije koja je obeležila osamdesete godine XX veka“.

Sam film žiri je međutim proglasio za ostvarenje sa „možda najgorom glumom ikad viđenom na velikom platnu“.

Album „A Hard Day’s Night“ sastava „The Beatles“ zauzeo je drugo mesto na listi, dok se na trećem mestu našao rege album koji je pratio film „The Harder They Come“ snimljen 1972. godine.

Pri samom vrhu liste nalaze se i albumi koji su obeležili filmove „Pulp Fiction“ i „The Graduate“.

Muzika iz filma „Trainspotting“, snimljenom po romanu Irvina Velša, zauzela je sedmo mesto, dok je na osmom mestu muzika iz ostvarenja „Saturday Night Fever“.

U prvih deset filmova sa muzikom za pamćenje nalaze se još i „Superfly“, „American Graffiti“ i „The Big Chill“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

15 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: