Dejvid Silvijan u Domu sindikata

Dejvid Silvijan (David Sylvian), nekada vođa i pevač novotalasnog benda "Japan" a potom uspešan solo izvođač, nastupiće 15. oktobra u beogradskom Domu sindikata, u organizaciji Doma omladine Beograda i agencije "Long plej".

Izvor: Beta

Utorak, 04.09.2007.

11:22

Default images

Silvijan, čije je kršteno ime Dejvid Alen Bat (David Alan Batt), počeo je karijeru 1974. godine, kada je u predgrađu Londona, Lujsemu, osnovao "Japan" sa bratom Stivenom i trojicom najboljih prijatelja - Mikom Karnom (Mick), Robom Dinom (Dean) i Ričardom Barbijerijem (Richard Barbieri).

Grupa "Japan", sa Silvijanom, kao glavnim tekstopiscem i kompozitorom, isprva je svirala glem rok pod uticajem "Njujork dolsa" (New York Dolls), Dejvida Bouvija (David Bowie) i ""Ti Reksa" (T.Rex), a od albuma "Quiet Life" (1979) sledila je "art rok" stazu "Roksi mjuzika" (Roxy Music), potencirajući klavijature i vizuelni imidž.

Zbog muzičkih eksperimenata i stila oblačenja, "Japan" su kasnije svrstavani u "novi romantizam" - čemu su se članovi benda protivili - pa su čak slavljeni i kao kreativna perjanica ovog pravca. Raspali su se 1982. godine posle slavnog albuma "Tin Drum" i prvog pravog hita "Ghost".

Silvijan je pobrao mnoge aplauze za prvo solističko ostvarenje "Brillian Trees" (1984). Bio je to prvi u nizu eksperimentalnih radova u kojima je kombinovao džez, atmosferične vokale, elektroniku, ambijentalnu muziku i "progresivu".

Karte za nastup Dejvida Silvijana mogu se kupiti na blagajni Doma sindikata (radno vreme: svakog dana od 13 do 20h; info: 323-48-49) i blagajni Doma omladine (u holu DOB-a, ulaz iz Makedonske 22; radno vreme: svakog dana od 10 do 21h; info: 065/675-000-9),po ceni od 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: