Simpsonovi na Egzitu

"Cinema stage" Egzit festivala u Novom Sadu biće posvećen promociji prvog dugometražnog filma o porodici Simpson, čija se premijera očekuje krajem meseca.

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2007.

11:19

Default images

Nakon 18 godina emitovanja i više od 400 epizoda, animirani serijal autora Meta Groninga (Matt Groening), dobio je i svoju bioskopsku varijantu "Simpsonovi na filmu". 

Svetska premijera ovog ostvarenja zakazana je za 25. jul, a širom sveta, u iščekivanju filma, organizuju se brojne promotivne akcije pod sloganom "Obojite svet u žuto". U tom duhu, "Cinema stage" na Egzitu će biti “obeležen” žutom bojom.

Za "brending" ove bine, i samog platna na kojem će se prikazivati filmovi, biće korišćeno jedno od najoriginalnijih kreativnih rešenja koje su tvorci serijala dizajnirali ekskluzivno za potrebe filma.

"Cinema stage" nalazi se pored "Roots & Flowers" bine, naspram ulaza sa stepeništa.

Na ovoj bini biće prikazani studentski i dokumentarni filmovi o festivalu, selekcija animiranih i kratkometražnih filmova, selekcija filmova sa festivala RAF iz Zagreba i festivala Filmski front iz Novog Sada, film "Čudovište sa Tamiša", dugometražni filmovi nezavisne produkcije među kojima su "Vavilon", "Parfem", "Surova vremena"... kao i ekskluzivni inserti iz filma "Simpsonovi na filmu".

Avanture porodice Simpson na velikom platnu imaće beogradsku premijeru 25. jula u Domu sindikata, a karte za ovaj događaj su već u prodaji.

Svetska premijera filma održaće se 25. jula u jednom od 14 gradova u Americi koji nose ime Springfild. Radnja serijala "Simpsonovi" smeštena je u izmišljeni gradić Springfild, zato što je autor Met Groning primetio da je to jedno od najčešćih imena za gradove u SAD.

Glasanje za Springfild koji najbolje odražava duh serije održano je putem interneta, a pobednik će biti saopšten u utorak 10. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: