Sreda, 26.12.2018.

19:49

Izraelska vojska uništila još jedan tunel Hezbolaha

Izraelska vojska je danas saopštila da je otkrila i uništila novi tunel za napade koji je libanski Hezbolah prokopao ispod granice.

Izvor: Beta

Izraelska vojska uništila još jedan tunel Hezbolaha
Foto: Thinkstock

Kako je navedeno, tunel koji je bio prokopan od sela Ajta aš Šab i ulazio je u izraelsku teritoriju, dignut je u vazduh, preneli su izraelski mediji.

Pripadnici mirovnih snaga UN u Libanu UNIFIL su unapred obavešteni o uništavanju tunela.

Izraelska vojska je ponvo istakla da smatra Vladu Libana odgovornom za ove tunele.

"Ovo je još jedno flagrantno kršenje Rzolucije 1701 UN i suvereniteta Izraela", navedeno je u vojnom saopštenju u kojem se aludira na rezoluciju Saveta bezbednosti kojom je okončan jednomesečni rat između izraelske vojske i proiranskog Hezbolaha 2006. godine.

U saopštenju se dodaje da će vojnici nastaviti napore da lociraju i unište tunele. Ta operacija nazvana Severni štit pokrenuta je početkom ovog meseca.

Izrael tvrdi da je ekstremistički Hezbolah planirao da koristi tunele za početni udar u budućem ratu s Izraelom.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je u utorak da je operacija skoro završena.

Izrael je do sada otkrio pet tunela ispod granice s Libanom, a počeo je da ih uništava prošle nedelje, prenosi AP i dodaje da vojska nije rekla koliko ih je do sada uništeno.

Samo je rečeno da vojne snage mogu da rade simultano na više lokacija i da se sve to dešava na izraelskoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: