Subota, 19.07.2014.

19:35

LO: Podneto 5.800 odštetnih zakona

Gradskoj upravi u Loznici podneto je oko 5.800 odštetnih zahteva za naknadu štete od majskih poplava, saopšteno je danas iz Gradskog odeljenja za privredu.

Izvor: Beta

Default images

Načelnik tog odeljenja Milutin Stanimirović rekao je lokalnim medijima da su zahtevi stigli iz 50 od 56 lozničkih mesnih zajednica, a najviše iz 15 mesnih zajednica najteže pogođeni poplavama.

Prema njegovim rečima, na proceni štete radilo je devet komisija, šest za poljoprivedu i građevinske objekte, dve za klizišta i jedna za procenu štete na firmama.

Konačna procena štete biće poznata u narednih nekoliko dana, a očekuje se da bude slična preliminarnoj koja se kreće oko 1,6 milijardi dinara, što je približno iznosu godišnjeg budžeta grada.

Poplavljeno je oko 5.000 domaćinstava i 6.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, a registrovano oko 370 klizišta.

Ukupna šteta od poplava koje su polovinom maja pogodile Srbije procenjena je na 1,5 milijardi evra (pet odsto BDP), a štetu je prijavilo 126 opština (više od dve trećine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: