Nedelja, 26.04.2009.

21:27

Kolumbija: Zaplenjena tona kokaina

Kolumbijska mornarica saopštila je danas da je zaplenila tonu kokaina u gliseru na otvorenom moru, dva dana nakon otkrića 2,5 tone kokaina u pakovanjima kakaoa.

Izvor: Beta

Default images

Kokain vredan oko 27 miliona dolara zaplenjen je juče na Pacifiku, u kolumbijskim vodama, u gliseru koji se kretao ka centralnoj Americi, saopštila je mornarica. Osim droge u 45 paketa zaplenjena je i puška F-16, a uhapšene su četiri osobe.

Policija je juče saopštila da je zaplenila 2,5 tone kokaina vrednosti oko 60 miliona dolara u luci Buenaventura, 550 kilometara jugozapadno od Bogote. Droga je bila u pakovanjima kakaoa i bilo je planirano da bude prebačena u Meksiko.

Kolumbija je najveći proizvođač kokaina na svetu, a prema podacima Ujedinjenih nacija, u toj zemlji je prošle godine proizvedeno 600 tona te droge, što je skoro 60 odsto svetske produkcije.

Prema godišnjem izveštaju Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala, tokom 2008. je za 27 odsto povećana površina na kojoj se uzgaja koka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: