Ponedeljak, 26.02.2024.

10:59

Saradnja švedskog i kragujevačkog fakulteta VIDEO

Fakultet medicinskih nauka potpisao je Memorandum o saradnji sa Karolinska Univerzitetom iz Švedske.

Izvor: B92.net, TV Prva

Saradnja švedskog i kragujevačkog fakulteta VIDEO
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Kragujevački medicinski fakultet je ostvario jedan od najznačajnijih koraka na planu evropske saradnje.

Saradnju uspostavlja sa najvećim institutom, Univerzitetom u Švedskoj i jednim od najznačajnijih Univerziteta koji se bavi medicinskim istraživanjima. A izabran je Kragujevački Medicinski fakultet zbog velikih uspeha i to će biti prvi fakultet van Evropske unije sa kojim uspostavlja saradnju ta značajna obrazovno-naučna ustanova.

"Ovo je saradnja koju smo sa Fakultetom medicinskih nauka u Kragujevcu započeli razmenom projekata, a nastavićemo istraživanjima na polju kardiovaskularnih nauka i u svakoj drugoj oblasti koja donosi zajednički interes koji možemo da ostvarimo kroz naučna istraživanja i edukaciju profesora i studenata", kazao je profesor Karolinska Univerziteta.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: