Putin i Sarkisjan: Dijalogom rešiti krizu u Jermeniji

Ruski predsednik Vladimir Putin i jermenski kolega Armen Sarkisjan razgovarali su danas telefonom o aktuelnoj situaciji u Jermeniji, saopštio je Kremlj.

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

20:13

Putin i Sarkisjan: Dijalogom rešiti krizu u Jermeniji
Foto: Gettyimages

Oni su se saglasili da je od ključne važnosti da sve političke snage u Jermeniji pokažu uzdržanost i odgovornost kako bi se dijalogom prevazišla politička kriza.

"Vladimir Putin i Armen Sarkisjan istakli su da je za prevazilaženje unutrašnje krize važno da se što pre pokaže uzdržanost i odgovornost, spremnost za rešavanje postojećih problema konstruktivnim dijalogom uz poštovanje ustava", navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

U ponedeljak je ostavku na funkciju premijera Jermenije podneo Serž Sargsjan, koji je prethodno skoro deceniju bio predsednik države, nakon uličnih protesta zbog optužbi da je manipulisao ustavom kako bi se održao na vlasti.

Predsednik Jermenije je ranije najavio da će započeti razgovore sa "parlamentarnim i vanparlamentarnim predstavnicima" kako bi pokušali da reše aktuelnu političku krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: