"Bilo sukoba sa pobunjenicima, srpski vojnici su dobro"

U Centralnofričkoj Republici došlo je do sukoba mirovnih snaga Ujedinjenih nacija i pobunjenika - povređenih ima, ali među njima nema Srba, kaže ministar Vulin.

Izvor: Beta

Nedelja, 08.04.2018.

16:16

Ilustracija: Thinkstock

Svi srpski vojnici koji se nalaze u mirovnoj misiji u Centralnoafričkoj Republici su dobro nakon sukoba sa pobunjenicima, istakao je ministar odbrane.

"U Centralnoafričkoj Republici, u rejonu grada Bangija, došlo je do sukoba između trupa Ujedinjenih nacija i pobunjeničkih grupacija. Povređeno je deset pripadnika Ujedinjenih nacija i ni jedan od njih nije pripadnik naše mirovne misije", kazao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su svi srpski vojnici u toj mirovnoj misiji dobro, da su zbrinuti i sigurni, te da njihove porodice na Uskrs mogu da budu "mirne i sigurne".

"Vojska Srbije ispunjava sve svoje misije i uvek je tamo gde je najteže. Želim da poručim i našim mirovnjacima da mislimo na njih i da smo ponosni na njih, a njihovim porodicama da mogu biti sigurni i mirni – svi su dobro i svi su zbrinuti", kazao je ministar odrane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: