Majke Srebrenice: Kitarovićeva ostala kraljica

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović sastala se u BiH sa predstavnicama Udruženja Majke Srebrenice.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

17:47

Majke Srebrenice: Kitarovićeva ostala kraljica
Foto: Tanjug

Predsednica tog udruženja Munira Subašić posle susreta je izjavila da je hrvatska predsednica ''ostala kraljica'' uprkos svemu.

''Ona je ostala kraljica, Bosna je uvek imala kraljicu, ona je jedina žena predsednica jedne važne države. Ona je za mene kraljica bez obzira na sve. Nije to bila kritika, mi smo se našle uvredjene, razgovarale smo danas o tome. Ona direktno nije nama majkama ništa rekla, ali mi smo dugo vremena slušale i našle se uvredjene. Zamerile smo joj, ali nismo se naljutile'', rekla je Subašić.

Kitarović je ranije rekla da je BiH uporište islamističkih radikala, nakon čega su joj iz Udruženja Majke Srebrenice poslali pismo u kojem su naveli da je Kitarovićeva “nekada bila njihova kraljica, a da je sada kao Srbi“.

Majke Srebrenice su Kitarovićevu nazvale "kraljicom Balkana" kada je prvi put posetila Memorijalni centar u Potočarima, 11. jula 2015.

Dodala je da nije bilo govora o eventualnoj poseti Ahmićima.

''Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se tamo desilo. Nemam ja nikome ništa da zameram, samo zameram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo'', zaključila je Subašić, prenela je N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: