"Srbijašume": Kupujte jelke s busenom, čuvajmo šume

Javno preduzeće "Srbijašume" apeluje na građane da za praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.12.2017.

13:04

Getty images

U saopštenju tog javnog preduzeća, koje je potpisao direktor Igor Banović, se navodi da se širom Srbije mogu kupiti jelke sa busenom, te da će se na tržištu pojaviti i sečene jelke, koje potiču iz privatnih šuma.

Za sve jelke kako državne tako i one koje potiču iz privatnih šuma, mora da postoji obavezna propratna dokumentacija i kartica da imenom proizvođača i žigom za državne ili privatne šume.

Inspektori šumarstva u saradnji sa MUP-om Srbije, tržišnom i finansijskom inspekcijom kontrolišu promet novogodišnjih i božićnih jelki.

S obzirom da se poslednjih godina suočavamo sa problemom sušenja šuma i pojavom šumskih požara, koji su posledica uticaja klimatskih promena i globalnog zagrevanja, ovo je razlog više i poruka Srbijašuma da se kupuju jelke sa busenom, koje će moći da se zasade posle praznika i nastaviti da žive.

Na ovaj način će se obezbediti više kiseonika za građane i bolji kvalitet života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: