Brnabićeva o Šarčevićevom komentaru: Nisam to videla...

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da neće deliti nikakve javne ukore ministru prosvete Mladenu Šarčeviću.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

16:03

Brnabićeva o Šarčevićevom komentaru: Nisam to videla...
Tanjug, arhiva

Ona je za njega rekla da vodi jedan od najtežih sektora i da se trudi "da svaki dan pomeri stvari nabolje".

Upitana da li će javno ukoriti ministra Šarčevića zato što je u jednoj TV emisiji izneo nesmotreni komentar o vršnjačkom nasilju, ona je rekla da nije gledala gostovanje Šarčevića i da ne može da komentariše, ali da sa ministrom prosvete ima "fantastičnu saradnju".

"Mislim da on radi fantastičan posao u jednom od najtežih sektora u našoj zemlji i da se trudi da pomeri stvari nabolje. U ovom trenutku neću da delim nikakve ukore", rekla je Brnabićева novinarima u Petnici.

Biti ministar prosvete u Srbiji nije nimalo lako, jer je to jedan od najtežih poslova u Vladi, rekla je premijerka i ocenila da je ministar prosvete u resoru koji vodi ostvario ozbiljne rezultate koje drugi nisu uspeli u prethodnih deset godina.

"Informatika je uvedena kao obavezan predmet, nabavljeni su kompjuteri i umrežene su sve основне школе u Srbiji, povećane kvote za dvadeset odsto na tehničkim fakultetima, ETF u Beogradu dobio je novi prostor...", naglasila je Brnabićеvа.

Ona je dodala da se može i mora bolje, ali da se mora priznati da ministar prosvete radi težak posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: