Ponedeljak, 16.10.2017.

14:44

Skoplje: Kandidat SDSM-a proglasio pobedu u prvom krugu

Kanditat vladajućeg SDSM za gradonačelnika Skoplja Petre Šilegov proglasio je pobedu u prvom krugu lokalnih izbora.

Izvor: Beta

Skoplje: Kandidat SDSM-a proglasio pobedu u prvom krugu
Ilustracija: Thinkstock

"Rezultati su jasni, u Skoplju imamo pobedu u prvom krugu. Novo Skoplje se ponovo rađa, a Makedonija je zaokružila promene i kreće napred", rekao je Šilegov, koji je blizak dugogodišnji saradnik premijera Makedonije i lidera SDSM-a Zorana Zaeva.

Šilegov je dodao da još nije dobio čestitku dosadašnjeg gradonačelnika i kandidata opozicionog VMRO na lokalnim izborima i da očekuje da mu se Koce Terjanovski javi i čestita pobedu.

U Makedoniji je u nedelju održan prvi krug lokalnih izbora, na kojima se glasalo za gradonačelnike i odbornike u 80 opština i Gradu Skoplju.

Prema preliminarnim informacijama, SDSM je u prvom krugu dobio gradonačelnike u 37 opština, a konkurentski VMRO DPMNE Nikole Gruevskog u tri, dok će se u 35 održati drugi krug.

Najveća partija Albanca u Makedoniji DUI Alija Ahmetija je u prvom krugu dobila gradonačelnike u dve opštine, nezavisni kandidati su pobedili takođe u dve, a Demokratska partija Turaka u jednoj.

Drugi krug izbora za gradonačelnike, koji se biraju po većinskom sistemu, biće održan za dve sedmice, 29. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: