Dodik o presudi Oriću: Sad je sve jasno...

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću dokaz da nema kazne za zločine nad Srbima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

10:49

Dodik o presudi Oriću: Sad je sve jasno...
Tanjug, arhiva

Prema njegovim rečima, dovoljno je da Bošnjak sudi Bošnjaku i on će biti oslobođen.

"Predsednik sudskog veća je bio Bošnjak. Ovo je prilika da rehabilitijumo priču o već zakazanom referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Pozivam sve Srbe da izađu iz svih inistitucija Tužilaštva i BiH", istakao je Dodik. 

Predsednik Srpske je dodao da je ovakvo ponašanje Suda BiH nedopustivo.

"Ja ću pozvati sve važne ljude u Srpskoj i ovo je tačka preko koje se neće proći. Činjenica je da je čak i bilo Bošnjaka koji su svedočili protiv Orića i to nije bilo dovoljno za presudu", naglasio je Dodik, a preneo je RTS.

Prvostepenom presudom Sud BiH danas je oslobodio Nasera Orića optužbe za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: