Premijer CG pozvao Anu Brnabić da što pre dođe u posetu

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković čestitao je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić stupanje na dužnost.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

16:47

Premijer CG pozvao Anu Brnabić da što pre dođe u posetu
Foto: Thinkstock

Osim toga, Marković je naveo da bi njena zvanična poseta Crnoj Gori "već na početku mandata" bila važan podsticaj jačanju međudržavnih veza.

"Prilika je da još jednom potvrdim spremnost da kroz intenzivan politički dijalog i valorizaciju značajnih potencijala za ekonomsku saradnju, naročito u oblasti privrede, turizma, infrastrukture i energetike, doprinesemo snaženju ukupnih međudržavnih veza, na obostrano zadovoljstvo", naveo je Marković u čestitki, a prenela Vlada.

Marković je posetio Srbiju čim je preuzeo dušnost premijera Crne Gore.

"Na temelju konstruktivnih i prijateljskih razgovora sa tadašnjim premijerom Vučićem i njegovim saradnicima, uveren sam da ćemo nastaviti zajednički rad na snaženju sveukupnih veza između naših država", piše u čestitki.

Marković je u oruci Ani Brnabić izrazio uverenje da će nastavak saradnje i razmena iskustava u ispunjavanju obaveza iz "evropske agende" biti podsticaj stabilnosti i demokratskom napretku regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: