Da li će papa u Crnu Goru?

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović sastao se u Vatikanu sa poglavarom rimokatličke crkve papom Franjom.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

00:35

Da li će papa u Crnu Goru?
Foto: Gettyimages

On ga je tom prilikom ga pozvao da poseti Crnu Goru.

Tokom susreta sa papom Darmanović je istakao da Crna Gora izuzetno uvažava duhovni i moralni ugled Svete stolice i njenu aktivnu i konstruktivnu ulogu u rešavanju globalnih političkih, ekonomskih, ekoloških i drugih pitanja, prenosi RTCG.

"Darmanović je pozitivno vrednovao zalaganje pape Franje za mir, pravdu i jednakost među ljudima, jačanje uloge porodice i vladavine prava, njegovu borbu protiv terorizma, korupcije i organizovanog kriminala, kao i aktivnosti na planu upućivanja pomoći nerazvijenim zemljama i siromašnima", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom posete Svetoj stolici, crnogorski ministar sreo se i sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Perolinom i monsinjorom Pol Ričard Galagerom sekretarom za odnose Svete stolice sa drugim državama.

Darmanović je uručio državnom sekretaru Parolinu pismo crnogorskog predsednika Vlade Duška Markovića kojim ga poziva da u narednom periodu poseti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

"Razgovarano je i o neophodnosti doslednog poštovanja tradicionalnih društvenih vrednosti i uvažavanja različitosti i, u tom kontekstu, intenziviranja ekumenskog dijaloga", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: