Saudijska Arabija zatvorila kancelarije Al Džazire

Saudijska Arabija ukinula je licencu katarskoj televiziji Al Džazira i zatvorila njene kancelarije pošto je prethodno prekinula diplomatske odnose s Katarom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2017.

22:03

Saudijska Arabija zatvorila kancelarije Al Džazire

"Ministarstvo informisanja je zatvorilo kancelarije Al Džazire i povuklo njenu licencu", prenela je agencija saudijska novinska agencija Spa.

Sudijsko ministarstvo je navelo da Al Džazira "promoviše planove terorističkih organizacija" i da podržava pobunjene Hute u Jemenu protiv kojih interveniše saudijska vojska.

Šest arapskih država prekinulo je diplomatske odnose s Katarom zbog podrške te zemlje islamskim grupama i odnosa s Iranom.

Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen i Maldivi saopštili su da će povući svoje diplomate iz Katara, kao i da će proterati katarske diplomate sa svoje teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: