BG: Devojčica pronađena u Ustaničkoj prebačena u Zvečansku

Devojčica, starosti oko godinu i po, pronađena je u ponedeljak u beogradskoj Ustaničkoj ulici u blizini okretnice autobusa i trolejbusa, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

15:22

BG: Devojčica pronađena u Ustaničkoj prebačena u Zvečansku
Getty Images

Ona je najpre odvezena u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj i nakon pregleda zbrinuta je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Kako smo nezvanično saznali, dete je u travi u koju je obrastao plac iza okretnice zapazio policajac van dužnosti.

"Gospodin je zatečen prizorom uzeo dete u ruke. Pozvao je policiju i ubrzo je stigla Hitna pomoć. Inače, nisam primetila da se išta čudno događa do tog trenutka, kad je nastala gužva", svedoči o događaju od pre dve večeri radnica iz otpravničke stanice GSP.

Iako se tik uz mesto gde je devojčica ostavljena nalaze lokali, niko od zaposlenih nije video šta se desilo. Za događaj su saznali od reportera "Novosti".

"Naježio sam se. Ne mogu da shvatim da su ljudi u stanju da ostave tek tako svoje dete", priča radnik u auto-servisu.

Iz Univerzitetske dečje klinike potvrđeno je da je dete u ponedeljak uveče primljeno na pregled.

"Devojčica nije zahtevala medicinsku pomoć, pa je po dolasku službenika dežurnog centra za socijalni rad preuzeto privremeno starateljstvo nad njom. Potom je prebačena u Zvečansku", kaže direktor bolnice u Tiršovoj Zoran Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: