Makron podneo ostavku u svom pokretu i promenio mu ime

Novoizabrani predsednik Francuske Emanuel Makron podneo je ostavku na mesto predsednika svog pokreta "U marš!", javljaju francuski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.05.2017.

21:12

Makron podneo ostavku u svom pokretu i promenio mu ime
Foto: Tanjug, AP

Makron je ostavku podneo dan nakon što je odneo ubedljivu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora.

Generalni sekretar pokreta Rišar Feran saopštio je da je Makron u podne "na vanrednom sastanku upravnog odbora" podneo ostavku. Makron je pokret "U marš!" osnovao u aprilu 2016. godine.

Osim toga, Makron je pokret primenovao u "Republika u pokretu", pet nedelja pred presudne parlamentarne izbore u zemlji.Za novu predsednicu izabrana je Katrin Barbaru, penzionerka koja ima radno iskustvo i u privatnom i u državnom sektoru, navodi pariski "Figaro".

Novi premijer, čije imenovanje se očekuje od nedelje kada Makron bude zvanično preuzeo dužnost, vodiće izbornu kampanju i pokušati da osvoji većinu u parlamentu

Parlamentarni izbori u Francuskoj će biti održani u dva kruga, 11. i 18. juna.

Politički pokret "Republika u pokretu" (Republique En Marche) će imati kandidata u svakoj od 557 izbornih jedinica, rekao je Feran i dodao da će polovina kandidata poticati iz civilnog društva i da će medju njima biti najmanje 50 odsto žena.

Osnivački kongres "Republike u pokretu" biće održan pre 15. jula rekao je Feran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: