Protest stanara naselja Stepa Stepanović sutra kod Vlade

Stanari beogradskog Naselja Stepa Stepanović najavili su da će sutra od 12 do 14 sati prostestovati ispred zgrade Vlade Srbije.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

11:46

Protest stanara naselja Stepa Stepanović sutra kod Vlade
Foto: Tanjug

Kako navode, protestovaće zbog namere da se u centru tog naselja izgradi benzinska pumpa sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem gasa.

Udruženje stanara tog naselja navodi da će zbog protesta biti obustavljen saobraćaj u Nemanjinoj i Ulici kneza Miloša i da se zbog toga izvinjavaju stanovnicima Beograda.

"Građani su primorani na ovakav korak jer su do sada predstavnici Vlade, koja je investitor naselja, uprkos brojnim protestima ali i zvaničnim dopisima, ignorisali probleme građana tog dela Beograda", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, povod protesta je pokušaj Građevinske direkcije Srbije da izgradi benzinsku pumpu sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem gasa 'Pumpu srama' u centralnom delu naselja

Predstavnici stanara dodaju da ti objekti nisu bili predviđeni prvobitnim projektom naselja na osnovu koga je Građevinska direkcija prodavala stanove, već su nametnuti naknadnom izmenom projekta koje je nakon brojnih protesta stanara ukinulo Ministarstvo građevine 2013. godine.

Građevinska direkcija ponovo pokušava da obmane stanare... na sastanku sa direktorom Direkcije delegacija stanara bila je suočena sa njegovim monologom i svojevrsnom ucenom – odustaće od izgradnje samo ako stanari pronađu investitora za neki drugi objekat, navodi se u saopštenju i dodaje da su stanari naselja takav predlog sa rezigniranjem odbili.

Uz sve to smatraju, kako u saopštenju dodaju, da su zloupotrebljeni u stranačke svrhe, jer je izgradnja "Pumpe srama" očito zaustavljena zbog predstojećih predsedničkih izbora.

Više stotina stanara tog voždovačkog naselja protestovalo je i prošle nedelje kada su najavili da će radikalizovati proteste, ukoliko njihovi problemi među kojima su i oni koji se tiču higijene u naselju, ali i bezbednosti u oblasti saobraćaja, ne naiđu na razumevanje nadležnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: