"Ustaški" miks: Od "Za dom spremni" do "živeo Tramp" VIDEO

Zagrebom se u nedelju orilo "Za dom spremni", šetali su "crnokošuljaši", pozivalo na linč Srba, a uz to je pružena i podrška predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 27.02.2017.

10:42

Tanjug

Neobična kolona pod vođstvom Dražena Keleminca, predsednika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), uz muzičku pratnju, marširala je centrom glavnog grada Hrvatske.

Hrvatski portal index.hr ovaj marš poredi sa nedavnim skupom Vojislava Šešelja i njegovih radikala, navodeći da je i današnja povorka u Zagrebu imala za cilj da izrazi podršku američkom predsedniku.

Obučeni u crno, noseći ogroman štit sa šahovnicom s prvim belim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, učesnici marša u Zagrebu privlačili su poglede prolaznika.

Među zastavama kojima su mahali istakla se i zastava ekstremističkog, neonacističkog NPD, najznačajnije nacionalsocijalističke stranke u Evropi po završetku Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: