Dodik: Izetbegović razorio Predsedništvo BiH

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je Bakir Izetbegović razorio Predsedništvo BiH zahtevom za reviziju presude BiH protiv Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

23:12

Default images
Foto: Tanjug

"Predaja tog kvaziakta u Hagu je nedopustiva, bez obzira na to što je taj zahtev pravno potpuno neodrživ i što neće biti održiv, jer za pokretanje revizije nema formalnih uslova i novih činjenica, kao što za to nema ni odluka organa BiH, pa ta odluka nije ni donesena", rekao je Dodik za list Politika od petka.

On je rekao da se tu radi o činjenici da se Bakir Izetbegović lažno predstavlja i tome da je BiH, za koju se toliko zalaže, pokazala nemogućnost da donosi odluke a samim tim i da funkcioniše.

Dodik smatra da će svi drugi pokušaji stranaca da učestvuju u funkcionisanju i radu organa BiH morati da uključe spoznaju da je Izetbegović "razorio Predsedništvo BiH" i da kada je to njemu odgovaralo bio spreman da napusti to telo i napravi "totalnu krizu" od koje će najveću štetu imati BiH.

"Sada i oni u RS koji su verovali da treba da tamo rade i onda kada su ti organi radili protiv nas, imaju dobru praksu Izetbegovića", rekao je Dodik i dodao da u RS treba da ostanu jedinstveni i donesu odluke važne za pozicioniranje u BiH.

Dodik je rekao da je Srbija napadnuta ovim činom i ponašanjem a da je posebno iritantno što je to uradjeno prema zemlji koja je u prošlom vremenu pokazivala želju i sposobnost za jačanje saradnje i mira u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: