"Šarli" ponovo šokira: Avion pada, ruski vojnik peva FOTO

Francuski satirični nedeljnik „Šarli ebdo“ objavio je karikaturu o padu aviona Ministarstva odbrane Rusije Tu-154 kod Sočija.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

19:16

Foto: Gettyimages

Na slici se vidi avion koji pada, a vojnik u njemu izgovara: „A-a-a-a“. „Repertoar vojnog hora se širi“, piše ispod karikature. ​Karikaturu su kritikovali korisnici društvenih mreža.

„Zar je ovo smešno? Zar su svetost i humanost istrulile u ljudima?“, piše jedan od korisnika Tvitera.

„Oni su zaista bolesni“, komentarisao je drugi korisnik Tvitera.

​Avion koji je leteo iz Sočija u sirijsku vojnu bazu Hmejmim srušio se 25. decembra iznad Crnog mora. Delovi aviona pronađeni su u moru na 1,5 kilometara od obale. U avionu su bile 92 osobe.

Francuski satirični nedeljnik „Šarli ebdo“ postao je poznat širom sveta nakon oružanog napada na redakciju lista 7. januara 2015. godine. U napadu je ubijeno 12 osoba, uključujući i dva policajca. Prema informacijama medija, uzrok napada je bilo objavljivanje provokativne karikature islamskog proroka Muhameda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: